W poniedziałkowy ranek w szkole zapachniało pysznościami. To uczniowie klas młodszych wzięli udział w Światowym Dniu Owoców i Warzyw. Mali kucharze własnoręcznie przygotowali pełne zdrowia i witamin przysmaki. Spod małych rąk wychodziły aromatyczne, pełne warzyw surówki, sałatki, owocowe szaszłyki i pyszne kanapki. Mali uczniowie doskonale wiedzieli co to znaczy zdrowo się odżywiać i dlaczego tak ważne jest codzienne jedzenie warzyw i owoców. Chętnie też dzielili się między sobą wiedzą. Doradzali, co pysznego można zrobić z przyniesionych produktów, a nawet zdradzali tajniki swoich przepisów. Zapachy przyciągnęły także starszych uczniów, którym młodsi koledzy nie odmówili poczęstunku.
Przygotowane przez dzieciaki potrawy wyglądały obłędnie – były kolorowe, smaczne, ale przede wszystkim pełne witamin. Na koniec wszyscy uczniowie słusznie zauważyli, że tak naprawdę to cały czas obchodzą takie święto, ponieważ codziennie jedzą warzywa i owoce.
A my z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że rosną nam przyszli uczestnicy Master Szefa😊
Dorota Łasicka