Uczniowie z klasy 4b w ramach szkolnego programu Promocji Zdrowia, pod okiem nauczyciela przyrody, sami przygotowali wyśmienite kanapki. Wcześniej rozmawiali o zasadach zdrowego odżywiania, o tym jak komponować posiłki, jak łączyć smaki, jakie produkty należy jeść, żeby być zdrowym, dlaczego musimy się zdrowo odżywiać i jeść śniadanie?
W ten sposób dzieci uczą się tego, czym jest kultura spożywania posiłków i higiena ich przygotowywania, rozwijają kreatywność i wyobraźnię, utrwalają zdrowe nawyki żywieniowe. Uczniowie przynieśli do szkoły potrzebne produkty. Pracowali zgodnie w swoich grupach, przestrzegając zasad dobrej współpracy, zwracając szczególną uwagę na higienę przygotowywania posiłków i bezpieczeństwo podczas wykonywania zadań. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonali doskonale. Kanapki nie tylko były kolorowe, smaczne i zdrowe, ale także pięknie ozdobione i pełne witamin. Najlepiej smakują posiłki wykonane własnoręcznie.